Nastavak gradnje putne insfrastrukture u Bosanskoj Krupi: Potpisano 13 ugovora vrijednih skoro 350 hiljada KM

Danas je u prisustvu predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanska Krupa Tahira Nuhića i vijećnika Muhidina Šertovića i Zaharija Mesića, između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i predstavnika najpovoljnijih firmi izabranih putem tendera potpisano trinaest ugovora za rekonstrukciju i asfaltiranje puteva i ulica na području Bosanske Krupe vrijednih skoro 350 hiljada KM.

Izdvajanjima iz općinskog budžeta za putnu infrastrukturu koja će se raditi početkom naredne godine, bit će zadovoljni brojni stanovnici Bosanske Krupe jer će na više od deset putnih pravaca i lokacija „leći" novi asfalt.

To su dio lokalnog puta Plandište – Menići, dio lokalnog puta Ponorac, zatim Begovo brdo, Jokina kosa, Kajtezi, Sokak, Gornji Mašići, Točak, Prvomajska, Kajtezi, Arapuša, Veliki Dubovik, putni pravci Johovica – Mali Badić, Veliki Badić – Mustelji, Ada – Selimagići, Arapuška cesta – Pučenik – Zalin – Veliki Dubovik, Gornja Ljusina – Jezerski, Smailovići – Baltići, dio Prvomajske ulice (sanacija udarnih rupa), potom ulice Lipik, Šehidska, 10. juli, Sarajevska, te odvojci 505 viteške bbr. i ulice Branilaca grada.

Inače, Općina Bosanska Krupa je za izgradnju putne infrastrukture u 2017. godini izdvojila oko 700 hiljada KM. Od januara je urađeno nekoliko putnih pravaca. Novim asfaltom obradovani su stanovnici ulica Prvomajska, Branilaca grada i Bihaćka, ali i oni mnogobrojni koji koriste puteve Hadžići i Tećija – Dolovi – Kudenići. Još značajnija pojedinačna izdvajanja bila su za put Šabići (104.224,38 KM), te Priki potok – Konjodor (200.076,22 KM).

Poprilično ambiciozan ali prema riječima načelnika Općine Armina Halitovića realan plan je da se u ovoj godini i početkom naredne završi dvadesetak putnih pravaca. Finansirat će se iz sredstava za korištenje državnih šuma i cesta prema odlukama koje je usvojilo Općinsko vijeće.

Podsjetimo, u lokalnu putnu komunikaciju Općina Bosanska Krupa je 2013. godine uložila 400 hiljada KM, 2014. godine 630 hiljada, u narednoj godini više od 500 hiljada maraka, a u 2016. skoro 900 hiljada.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 11 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa