Božićno druženje načelnika Armina Halitovića i pripadnika katolične vjeroispovijesti u Bosanskoj Krupi

Povodom nastupajućeg blagdana Božića, bosanskokrupski načelnik Armin Halitović jučer je u svom Kabinetu organizirao tradicionalni prijem za malobrojne sugrađane katoličke vjeroispovijesti.

U Bosanskoj Krupi je prije rata živjelo hiljade stanovnika katoličke vjere, ali su okolnosti u kojima su živjeli učinili da se broj stanovnika katolika sada mjeri desecima. Nekolicinu onih koji sada žive u Bosanskoj Krupi jučer je ugostio općinski načelnik Armin Halitović.

Uz riječi dobrodošlice i čestitke za najveći katolički praznik Božić, načelnik je govorio i o vrijednostima suživota koji je na ovim prostorima uvijek bio prisutan. Izrazio je žaljenje što na druženje svake godine, iz različitih razloga u kojima uglavnom preovladava starost i zdravstveni problemi, dolazi sve manji broj sugrađana, ali da u organiziranju neće odustati ni kada na prijem bude dolazio jedan katolik.

Kao i ranijih godina na prijemu je vladala prava slavljenička atmosfera. Gosti su se sa sjetom prisjećali ranijih događaja u vrijeme obilježavanja Božića, nekih dragih članova porodica i prijatelja kojih više nema među živima. S obzirom da većina prisutnih nije rodom iz Bosanske Krupe pričali su upravo o tome kako su i zašto došli. Većinu ih je, kako kažu, u ovaj grad dovela sudbina, odnosno ljubav i zasnivanje porodice.

Kao i svih prethodnih godina, neizostavni su bili i božićni kolačici koje naprave i na čašćenje donesu vjernici.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 18 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa