Počinje izgradnja kolektora za otpadne vode koje se u ulici Dana nezavisnosti izlijevaju u objekte i dvorišta

Stanovnici ulice Dana nezavisnosti u Bosanskoj Krupi godinama se suočavaju sa izlijevanjem fekalnih voda u objekte i dvorišta. Problem koji je nastao zbog nepostojanja adekvatne kanalizacione sheme u posljednjoj godini je izmakao kontroli.

Da bi se spriječila eventualna zaraza, neutralizirali neugodni mirisi, Općina Bosanska Krupa je odlučila stati u kraj ovom problemu i izgraditi kolektor koji će na adekvatan način prikupljati i odvoditi otpadne vode.

„Ovdje nema uređene kanalizacione mreže, domaćinstva nemaju adekvatne vodonepropusne septičke jame. Zbog toga dolazi do izlijevanja, neugodnih mirisa, pa čak i oštećenja privatnih objekata. Naravno, situacija je vremenom sve gora i gora. Ove smo godine odlučili izdvojiti sredstva i napraviti kolektor koji će fekalije odvoditi u regulisani potok Kalender", kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Načelnik naglašava da je za kanalizacioni sistem ulice Dana nezavisnosti urađena projektna dokumentacija, da će do njene izgradnje doći u budućnosti, ali da je trenutno jedino moguće i adekvatno rješenje izgradnja kolektora.

„U toku je projekt izgradnje kanalizacionog sistema vrijedan preko 20 miliona KM i on se radi u fazama. Riješili smo neka područja općine, utrošili oko 1.5 milion maraka. Radit ćemo i druga područja gdje je neophodno, ali za to zbog kompleksnosti treba vremena. Ovdje smo u Dana nezavisnosti zbog hitnosti morali preventivno djelovati", dodaje načelnik Halitović.

Izgradnja kolektora na osnovu ugovora sa firmom BC-Gradnja vrijednog 29.268,86 KM počinje čim se steknu vremenski uslovi, a radovi će trajati 60 kalendarskih dana.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa