Saopćenje za javnost: Poštovani građani bosanskokrupske općine

Poslije jedne bezobzirne i prljave predkampanje koju najviše putem društvenih mreža, kvazi portala, poslušnih medija, a u posljednje vrijeme i uz suport kantonalne televizije vodi jedno iščašeno krilo SDA, predvođeno čovjekom, koji ni sam ne zna na koju bi stranu okrenuo, da sebi i u slijedeće četiri godine obezbjedi barem dio budžetskih privilegija, koje koristi u ovom promašenom mandatu. Imam potrebu da vam se obratim i sa nekoliko primjera razobličim njihovu propagandu koja je ipak daleko od prave političke kampanje i borbe za svoje stavove.

Kao prvo, nije daleko dan kada je OO SDA Bosanska Krupa sazvala press konferenciju na kojoj su izrazili svoju zabrinutost zbog toga što će 29. decembra biti blokiran račun Općine Bosanska Krupa. Čista laž, jer evo prošla je i prva trećina mjeseca januara, a Općina Bosanska Krupa i dalje uredno posluje preko svih računa koje ima.

Svakodnevno svjedočimo raznim hvalospjevima o navodnim privlačenjima budžetskih sredstava sa kantonalnog i federalnog nivoa vlasti, ali još nisam ni jednom čuo, a kamo li osjetio da je neko od tih nadobudnih političara uspio obezbjediti koju hiljadu, a kamo li desetine ili stotine hiljada konvertibilnih maraka vanbudžetskih sredstava dovukao u ovu općinu. Ja jesam i ako me zdravlje posluži namjeravam to još dugo raditi.

Putujuća družina budžetskih uhljeba iz Kluba SDA u OV Bosanska Krupa, od kojih su neki u OV ušli na vrlo sumnjiv način, predvođena njihovim voždom, predsjednikom OOSDA, u radnom vremenu je boravila na deponiji Vlaški Do i iznenadila se kakvo je stanje zatekla. Ja sam mnogo puta bio na toj deponiji, ali i drugim deponijama i znam kakvo je stanje i zbog toga se borim da ispravim ono što su načelnici SDA prije mene dozvolili. To sam već dokazao kada sam zajedno sa svojim saradnicima obezbjedio skoro milion eura nepovratnih sredstava od Svjetske banke, koja dakle nisu budžetska, za zatvaranje deponije Krivodol. Ta je deponija zatvorena po europskim normama, ali izgleda da to nekom nije drago pa sada želi pažnju javnosti usmjeriti u drugom smjeru. Činjenica je da sam ja i stranke koje čine većinu, upravo iz tog razloga, što je stanje daleko od idealnog, odlučili da tamo više ne bude deponija, nego pretovarna stanica i reciklažno dvorište, gde će se otpad odvajati i reciklirati i neće deponovati. Komunalna preduzeća iz dvije općine i jednog grada koje odlažu otpad na ovoj deponiji po odluci jedne od Vlada Unsko sanskog kantona, kojoj je na čelu bio premijer iz SDA, još tri mjeseca oslobađamo plaćanja naknade za korištenje deponije uz obavezu da ta sredstva ulože na popravljanje stanja na deponiji.
Činjenica da gospoda koja se slikala uz istrošene gume i klaonički otpad, tek juče prvi put došla na deponiju, govori o tome koliko ih interesuje jedan od najvećih problema koje su upravo oni i njima slični instalirali u srce Perne.

Cilj SDA u općinskom vijeću je da se napravi haos i nestabilnost u kojoj oni najbolje plivaju. Vijećnici SDA su tokom svoje kratke vladavine, na samom početku mandata, pokušali da otjeraju strane investitore, ali im to nije uspjelo. Njihov sadašnji cilj je da svojim istupima, lažima, insinuacijama i podmetanjima ogade svakom investitoru i pomisao da dođe u Bosansku Krupu.
Svjesni su da će uskoro izgubiti izbore na svim nivoima. Tako očajni, u ambis u koji propadaju, žele povući i što više sveg dobrog što je u našoj općini učinjeno, kao i ono što namjeravamo učiniti.
Nervoza koju ispoljavaju i prljava predizborna kampanja koju vodi SDA ovih dana očit je dokaz straha za dalji napredak Bosanske Krupe. Njihove prljave igre nas neće zaustaviti u realizaciji razvojnih projekata, poput proširenja Poslovne zone Pilana na Krupatrans i Una-Om, kao i svih novih i započetih projekata.

Izdržat ćemo pritiske i nastaviti odlučno. Potpuno opredjeljeni da se borimo za zakonitost i očuvanje interesa građana nastavljamo dalje. Ono što nikako ne ide u prilog SDA je činjenica da građani konstatuju promjene tokom posljednjih osam godina, da se radi I kada nije izborna godina, da se u svim mjesnim zajednicama rješavaju višedecenijski problemi, a koje ranija vlast nije htjela rješavati, jer tobože, tu nema dovoljno glasova.

Pozivam bilo kojeg građanina bosanskokrupske općine, koji ima dobre namjere, kada čuje bilo kakvu laž iz usta SDA oratora i njihovih doušnika i poslušnika da dođe u Općinu Bosanska Krupa i provjeri sve navode koji se plasiraju u javnost sa ciljem iskrivljivanja stvarnog stanja u našoj općini i moje lične diskreditacije.

Spreman sam svakom lično pokazati sve dokumente koje imamo i razobličiti gebelsovski način vođenja rane predizborne kampanje. Kada dođe prava predizborna kampanja vjerovatno većina onih koji su sada najglasniji neće ni imati priliku učestvovati, jer su grijesi prema vlastitoj stranci veliki, ako ne veći onda isto veliki koliko i grijesi prema našoj općini.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa