Nastavlja se izgradnja putne infrastrukture u Bosanskoj Krupi: Ugovori za Arapušu, Veliki Dubovik, Točak, Smajloviće, Baltiće, Kajteze, Prvomajsku ulicu

Danas su između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i predstavnika firme Behić Sanny Boy potpisani ugovori za rekonstrukciju i asfaltiranje nekoliko putnih pravaca u Bosanskoj Krupi, tačnije u naseljima Arapuša, Veliki Dubovik, Ljusina, Pištaline, Bosanska Otoka. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Bosanska Krupa Tahir Nuhić, te vijećnici Muhidin Šertović, Zaharije Mesić i Jasenko Šertović.

Putevi Arapuša, Veliki Dubovik, Točak, Smajlovići – Baltići, Kajtezi, ulica Prvomajska, samo su neki koji će ovo godine biti rekonstruisani i asfaltirani. Potvrdu za to dao je danas načelnik Halitović potpisavši ugovore sa firmom iz Bihaća vrijedne 57 hiljada KM.

Ovo je samo nastavak izgradnje putne infrastrukture u Bosanskoj Krupi. Izdvajanjima iz općinskog budžeta za ovu namjenu bit će zadovoljni brojni stanovnici Bosanske Krupe jer će na više od deset lokacija putevi biti modernizovani. Spomenimo dio lokalnog puta Plandište – Menići, dio lokalnog puta Ponorac, zatim Begovo brdo, Jokinu kosu, Sokak, Gornje Mašiće, putne pravce Johovica – Mali Badić, Veliki Badić – Mustelji, Ada – Selimagići, Arapuška cesta – Pučenik – Zalin – Veliki Dubovik, Gornja Ljusina – Jezerski, Smailovići – Baltići, potom ulice Lipik, Šehidska, 10. juli, Sarajevska, te odvojke 505 viteške bbr. i ulice Branilaca grada. Svi ovi putevi bit će završeni u ovoj godini, a finansirat će se iz sredstava za korištenje državnih šuma i cesta prema odlukama koje je usvojilo Općinsko vijeće.

Općina Bosanska Krupa je za izgradnju putne infrastrukture u 2017. godini izdvojila oko 700 hiljada KM. Novim asfaltom obradovani su stanovnici ulica Prvomajska, Branilaca grada i Bihaćka, ali i oni mnogobrojni koji koriste puteve Hadžići i Tećija – Dolovi – Kudenići. Još značajnija pojedinačna izdvajanja bila su za put Šabići (104.224,38 KM), te Priki potok – Konjodor (200.076,22 KM).

Radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puteva za koji su danas potpisani ugovori počinju čim se steknu vremenski uslovi, a rok za izvođenje je 20 kalendarskih dana.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 14 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa