Bosanskokrupska „Čorbarijada“ 23. juna u Šujnovcu, prijave ekipa do 22. juna


Općina Bosanska Krupa, ŠPD "Unsko-sanske šume" i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje ove godine organizuju bosanskokrupsku „Čorbarijadu" i cjelodnevno druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju. Sedma po redu Čorbarijada održat će se 23. juna (subota) kod Šumarske kuće u Šujnovcu.

Manifestacija kao i do sada počinje paljenjem vatri već od 8.00 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10.00 do 13.00 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade a posebno priznanje dobit će najveselija i najmlađa ekipa.

Ekipe za „Čorbarijadu" mogu imati neograničen broj članova, s tim da 5 članova učestvuje u pripremi čorbe. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Pobjednike će odrediti stručni žiri. Ekipa pobjednika sa prethodne „Čorbarijade" može učestvovati samo izvan konkurencije.

Svi koji žele učesvovati mogu se prijaviti do 22. juna (petak) kod Refika Selimagića – Keksa putem telefona 060 313 58 18.

Rezervacija mjesta za prodaju usluga ili roba vrši se na isti način ali do 18. juna (ponedjeljak). Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave.

Za posjetioce će biti obezbijeđen ručak, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati.

7. bosanskokrupska „Čorbarijada", 23. juna 2018. godine od 8.00 sati. Dobro došli!