Nogometna škola „Feniks“ u posjeti Općini Bosanska Krupa: Eman Redžić učestvuje na svjetskom prvenstvu fudbalskih akademija u Torinu

Članovi Nogometne škole „Feniks", mladi i perpektivni igrači iz Bosanske Krupe, zajedno sa svojim predsjednikom i trenerima, posjetili su danas Općinu i načelnika Armina Halitovića. Razgovarali su o realiziranim aktivnostima u ovoj godini među kojima se posebno ističe organizacija međunarodnog turnira, ali su pričali i o planovi u skorijoj budućnosti. Vrijedi spomenuti odlazak na prestižni međunarodni turnir u Sloveniju koji organizuje NK KRKA iz Novog Mesta i svakako ono što s ponosom ističu svi članovi „Feniksa" a to je učešće Emana Redžića na svjetskom prvenstvu fudbalskih akademija Juventus u Torinu.

Nogometna škola „Feniks" iz Bosanske Krupe je sportsko udruženje koje okuplja i radi sa velikim brojem mladih i perspektivnih igrača sa područja općine Bosanska Krupa. Treninge i utakmice održavaju na Sportsko-rekreacionom centru „Ada", terenu sa umjetnom travom. Škola broji oko 70 polaznika, djevojčica i dječaka uzrasta od 4 do 12 godina, a neki od njih već pokazuju vrhunske rezultate. Sa djecom puni entuzijazma rade Avdo Mahić, koordinator škole i glavni trener sa UEFA licencom, zatim Jasmin Demirović također trener i Ibrahim Mulalić predsjednik NŠ.

Među najsjajnijim „biserima" u „Feniksu" trenutno je Eman Redžić. Njegov talent prepoznali su i renomirani skauti Juventusa iz Torina na kampu kojeg već nekoliko godina organizuju u Sarajevu. Izabran je među 16 najboljih iz generacije 2006/2007 koji će našu zemlju predstavljati na svjetskom prvenstvu Juventus fudbalskih akademija u Italiji od 11. do 16. juna ove godine. Današnje druženje u Kabinetu načelnika svojevrstan je ispraćaj Emana i prilika da mu rukovodstvo škole i načelnik Halitović uruče simbolična finansijska sredstva kao znak podrške i razumijevanja.

Kontinuirani rad sa selekcijama, te odlazak na veliki broj turnira kako domaćih tako i međunarodnih, pokazali su da rad sa djecom može biti i više nego koristan. To dokazuje i generacija 2007 u „Feniksu", najtrofejnija na USK sa preko 30 pehara.
Djeca se druže, putuju, upoznaju nove gradove, sredine, kulture. Već narednog vikenda „Feniks" putuje na prestižni međunarodni turnir u Sloveniju koji organizuje NK KRKA iz Novog Mesta. Na tom turniru učestvuju i poznate ekipe poput Olimpije, Domžale, Triglava. Dobro raspoloženi i uigrani obećavaju dobre rezultate i nove pehare.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa