Članovi KK „Bratstvo“, najbolji predpioniri USK, posjetili načelnika Armina Halitovića

Osvojeno prvo mjesto u Ligi Unsko-sanskog kantona za predpionire u košarci bio je razlog zbog kojeg je načelnik Općine Armin Halitović u goste pozvao najmlađe košarkaše KK „Bratstvo" iz Bosanske Krupe, njihove trenere i članove uprave. Inače, dječaci iz ovog kluba već su dvije godine zaredom u samom vrhu košarke u USK. Prošlogodišnju titulu ovaj put su opravdali sa sedam pobjeda i samo jednim porazom.

Svoje saigrače načelniku je predstavio Tarik Mahmutović, kapiten ove mlade ekipe i najbolji strijelac i igrač kompletnog takmičenja. Poprilično stidljivo je govorio o svojim prvim košarkaškim koracima, ekipi čiji članovi imaju između 12 i 13 godina a već 5 godina zajedno treniraju i igraju. Upravo ta činjenica je i donijela rezultat i od ove ekipe i u budućnosti se očekuju dobri rezultati jer imaju kontinuitet u radu, treniranju ali i druženju van sportskog terena.

Predsjednik KK „Bratstvo" Ervin Šahinović je načelniku zahvalio na dosadašnjoj pomoći klubu i upoznao ga sa planom aktivnosti u narednom periodu u kojem ove dječake ali i starije uzraste u kategoriji pionira i kadeta očekuje učešće na više turira i košarkaških kampova te organizacija ljetnih turnira. Predsjednik Šahinović rekao je načelniku da je klub orjentisan na rad sa mlađim kategorijama jer većina onih koji treniraju košarku sa završetkom srednje škole odlaze iz Bosanske Krupe na fakultet ili u inostranstvo pa je tako vrlo teško formirati kvalitetnu seniorsku ekipu od domaćih igrača a dovođenje igrača sa strane može biti vrlo skupo i kontraproduktivno.

Načelnik Armin Halitović uz čestitke za postignute uspjehe najmlađim košarkašima „Bratstva" izrazio je zadovoljstvo što mladi u općini na čijem je čelu i pored vrlo teških uslova postižu odlične rezultate. Mladim košarkašima je poručio da dobre navike iz sporta praktikuju i u životu i kao što su uspješni u košarci, takvo ponašanje trebaju gajiti i kod kuće i u školama koje pohađaju. Podrška mladima s njegove strane kaže da nikad nije izostala i da će tako biti i ubuduće.

Zahvaljujući se na prijemu mladi košarkaši „Bratstva" su obećali da će i dalje vrijedno trenirati, poštovati svoje sportske protivnike ali i dalje pobjeđivati jer su u nekoliko posljednjih godina na to jednostavno navikli. Pozvali su načelnika da im se pridruži na nekom od turnira na kojem će učestvovati i tako uvjeri u njihov kvalitet što je načelnik naravno i prihvatio.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 21 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa