Proširuje se sistem JKP „10. JULI“ koji prati i kontroliše vodosnabdijevanje

U svrhu poboljšanja vodosnabdijevanja u Bosanskoj Krupi načelnik Općine Armin Halitović danas je sa sarajevskom firmom MIBO Komunikacije potpisao ugovor o proširenju telemetrijskog sistema vrijedan skoro 112 hiljada KM. Sredstva za dogradnju ovog sistema koji prati rad i kontroliše potrošnju vode u jednakim iznosima osigurana su iz općinskog budžeta i od Vlade Švicarske kroz MEG projekt.

„To je sistem koji prati rad i kontrolu vodosnabdijevanja, kod nas on već postoji ali ga je bilo potrebno dograditi kako bismo obuhvatili još objekata. Dakle mi vršimo proširenje telemetrijskog sistema i uključujemo objekte koji su kasnije izgrađeni što dovodi do smanjenja troškova, pumpe se automatski pale sa jednog mjesta, nije ih potrebno obilaziti. Tako je naše preduzeće funkcionalnije i svojim korisnicima pruža bolju uslugu", kaže direktor JKP „10. JULI" Nijaz Tatarević.

Proširenje telemetrijskog sistema nije jedina aktivnost koja se u Bosanskoj Krupi realizuje kroz MEG projekt a tiče se vodosnabdijevanja. Trenutno se u užem jezgru općine izvode radovi na zamjeni azbestcementnih sa duktilnim vodovodnim cijevima čime će se poboljšati kvalitet usluge i smanjiti gubici vode od pet do deset posto.

„Ovim ugovorom završavamo što se tiče MEG projekta za 2018. godinu u kojoj je za potrebe JKP, odnosno smanjenje gubitaka u vodovodnoj mreži i praćenje rada sistema, uloženo oko 200 hiljada KM. Nastavljamo i dalje s aktivnostima osnaživanja našeg komunalnog preduzeća, želimo vodoopskrbu u našoj općini koja je do sada bila dobra učiniti odličnom", ističe načelnik Općine Armin Halitović.

Rok za proširenje telemetrijskog sistema u JKP „10. JULI" je šezdeset kalendarskih dana.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 20 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa