Novogodišnji sajam u Bosanskoj Krupi: Od prodaje proizvoda, degustacije i tombole do vožnje kočijom i Djeda Mrazom za najmlađe

U Bosanskoj Krupi je danas otvoren osmi po redu Novogodišnji sajam. Okupio je 24 izlagača iz Unsko-sanskog kantona, ali i drugih gradova u BiH poput Visokog. Organizator sajma i ove je godine Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, a pokrovitelj Općina Bosanska Krupa s načelnikom Arminom Halitovićem.

Na sajamskim štandovima se po nižim cijenama nego inače mogu naći prehrambeni, biljni i ljekoviti proizvodi, kolači, razni ručni radovi poput nakita, lampi, cekera, zatim umjetničke slike, odijevni predmeti, dječije igračke, božićni i novogodišnji ukrasi i cvijeće.

„Sve je počelo sa desetak izlagača kada je sajam trajao samo tri dana. Sada je ovo ozbiljna manifestacija preko dvadeset pa čak i trideset izlagača na čiju se inicijativu i produžavao rok trajanja. Želja je da zbližimo posjetioce i naše obrtnike, da promovišemo dobru saradnju i poslovni ambijent", kazao je načelnik Armin Halitović.

Sve prethodne godine, kako bi se privukla pažnja i izlagača i posjetioca, sajam je obogaćivan programskim sadržajem. Organizovana su druženja, takmičenja, nagradne igre i još mnogo toga što, kako naglašava organizator, neće izostati ni ovaj put.

„Ove ćemo godine u saradnji sa Dječijim obdaništem iz Bosanske Krupe prirediti i Zimske dječije radosti, sa djecom ćemo posjetiti sajam a sutra, tj. 21. decembra, imamo predviđeno kićenje jelke ovdje ispred prostora u kojem se sajam održava, i možda najinteresantije od 14.00 do 16.00 sati organizirana je vožnja kočijom i Djeda Mrazom za naše najmlađe sugrađane. Ovu priliku koristim da pozovem građane Bosanske Krupe i kantona da nam se pridruže, posjete sajam, jer se ima šta za vidjeti i kupiti", ističe Zumreta Porić iz Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje.

Novogodišnji sajam traje do 28. decembra, a svi koji ga posjete u radnom vremenu od 9.00 do 19.00 sati moći će kupiti domaće, zdrave i autentične proizvode.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa