Apel građanima Bosanske Krupe: Ograničite kretanje, ne boravite na javnim mjestima ukoliko zaista ne morate!

U BiH je zbog koronavirusa stanje nesreće. Krizni štabovi na svim nivoima vlasti izdaju naredbe u cilju praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprečavanja i ranog otkrivanja slučajeva bolesti izazvane virusom. Jedna od najvažnijih preventivnih mjera je boravak u kući u najvećoj mogućoj mjeri, za građane koji dolaze u BiH iz drugih zemalja obavezna samoizolacija.

Tih se mjera pojedini građani, što se može primijetiti na terenu, ne pridržavaju na adekvatan način. Zbog toga Općina Bosanska Krupa, načelnik Armin Halitović, još jednom apeluje na Krupljane da ograniče kretanje i ne borave na javnom mjestu ukoliko zaista ne moraju.

"Situacija u kojoj se nalazimo je krajnje ozbiljna. Moramo shvatiti da od nas samih zavisi naša lična zaštita i zaštita svih oko nas, na kraju krajeva ishod ove agonije. Ostanimo kući, to je najvažnije. Ne može sve stati, mora se otići na posao, u prodavnicu, ali ne mora i ne treba bez razloga boraviti na javnim mjestima, naročito u grupama, što se čini kako primjećujem", naglašava načelnik Armin Halitović.

Strogim preventivnim mjerama spriječit ćemo širenje koronavirusa. To je, kako kaže načelnik, naš najvažniji zajednički posao trenutno.

Načelnik Halitović dodaje da su od jučer u Bosanskoj Krupi na terenu pripadnici MUP-a i općinska inspekcija koji vrše kontrolu poštivanja izdatih naredbi, s posebnim akcentom na građane koji su prešli granicu i imaju rješenje o samoizolaciji.

Apeluje se na građane da budu maksimalno savjesni i odgovorni u cilju zaštite zdravlja, te se striktno pridržavaju svih izdanih uputa, savjeta i naredbi kako Kriznog štaba općine Bosanska Krupa tako i štabova viših nivoa vlasti.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 24 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa