Dan općine Bosanska Krupa: Degustacija rođendanske torte u četvrtak u 12 sati

Među sadržajima kojima Bosanska Krupa obilježava 25. godišnjicu oslobođenja, odnosno Dan općine, jeste i degustacija velike rođendanske torte. Građani će uz zabavni program i druženje sa načelnikom tortu koju prave vrijedne članice udruženja žena i krupski slastičar Redžep Rekić degustirati na sam Dan općine, 17. septembra, od 12 sati na Trgu Alije Izetbegovića.

Dan općine Bosanska Krupa se svih prethodnih godina u okviru manifestacije „Septembarski dani slobode" obilježavao brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama. Dvadeset peta godišnjica oslobođenja, zbog mjera predostrožnosti od koronavirusa, obilježit će se skromnije, ali na prikladan i dostojanstven način.

Uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća, obilazak šehitluka, otvaranje spomen-obilježja „Ljiljan" na Ćojluku bit će upriličena i degustacija velike rođendanske torte duge oko šest metara.

„Tortu će praviti naše vrijedne sugrađanke, članice udruženja žena: Mimoza iz Bosanske Krupe, Vakat iz Jezerskog, Aktiv žena iz Bosanske Otoke, Jasminka Čaušević iz Arapuše i Miris dunja iz Pištalina, te naš poznati slastičar Redžep Rekić. Biće to velika torta koju će moći degistirati svi koji žele. Nadam se da će među brojnijim gostima biti ipak mališani, djeca iz naših vrtića i škola", kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Načelnik poziva sve koji mogu i žele da dođu na proslavu Dana općine uz tortu, ali ujedno moli građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera kako bi se zaštitili od virusa, jer kako kaže, zdravlje svih, naročito rizičnih skupina, na prvom je mjestu.

17. septembar (četvrtak), 12.00 sati na Trgu Alije Izetbegovića. Dobro došli!

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa