Sutra 26. godišnjica forsiranja rijeke Une u sklopu operacije „Grmeč 94“

U subotu, 31. oktobra, MZ Ostružnica, OO RVI i Općina Bosanska Krupa organizuju obilježavanje 26. godišnjice bitke za mostobran kojom je 1994. godine prvi put oslobođena Ostružnica, Kutanja, Badić.

Za razliku od ranijih godina kada je organiziran marš stazom dugom jedanaest kilometara, trasom Adice, Halkići, Kutanja, Johovica, Ostružnica, zatim sportski, vjerski i kulturni program uz obraćanje zvanica, historijski čas, ovaj put će zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, biti upriličen samo obilazak spomen-obilježja na Ostrožnici i to u 11.00 sati.

Organizatori pozivaju građane da uzmu učešće u obilježavanju, da se prisjete doprinosa bužimskih vitezova i junaka bosanskokrupskle slavne brigade, kao i ratnog sastava MUP-a, Policijske stanice Bosanska Krupa, te na taj način odaju dužno poštovanje braniocima i oslobodiocima Bosne i Hercegovine.

U isto vrijeme, organizatori građane mole da se pridržavaju svih mjera i preporuka nadležnih kojima je cilj suzbijanje širenja koronavirusa.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 7 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa