Obilježen Dan šehida u Bosanskoj Krupi

Dan šehida u Bosanskoj Krupi obilježen je polaganjem cvijeća na šehidska spomen-obilježja i tradicionalnim obilascima šehitluka u Jezerskom i Pištalinama na kojima je proučen Jasin i Šerif pred duše svih bosanskih šehida.

dansehida

Cvijeće je prvo položeno na Centralno šehidsko spomen-obilježje u Bosanskoj Krupi gdje je delegaciju predvodio općinski načelnik Armin Halitović, a u kojoj su osim predstavnika Udruženja porodica šehida i poginulih boraca, Udruženja Zlatnih ljiljana, Patriotske lige i Jedinstvene organizacije boraca 91-96 bili i predstavnici pojedinih političkih partija.

Ista delegacija cvijeće je položila i na Šehidsko spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci gdje su im se pridružile i članice Udruženja žena Aktiv žena Otoka, te lokalna udruženja građana. Na Šehitlucima u Pištalinama prvo je učen Jasin i Šerif koji su proučili imami iz Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Krupa, a kojem je prisustvovao veliki broj porodica šehida i ostalih građana bosanskokruske i susjednih općina, a potom je položeno cvijeće i na portal sa imenima svih boraca koji su sahranjeni na ovom mjestu. Cvijeće je položeno i na Šehitlucima u Jezerskom, te na turbe pukovnika Mirsada Crnkića, ratnog komandanta 511. Slavne.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 23 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa