Obilaskom spomen-obilježja i šehitluka počelo obilježavanje Dana 511. slavne brdske brigade

Obilježavanje Dana 511. slavne brdske brigade počelo je u jutarnjim satima obilaskom spomen-obilježja, šehitluka i spomen soba na području općine Bosanska Krupa. Delegacije su polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odale počast poginulim borcima i šehidima uz poruku da se žrtva boraca ne smije zaboraviti.

Obilježavanje 1. septembra – Dana 511. slavne bbr. nastavlja se u poslijepodnevnim satima. Naime, u 17:00 je planiran obilazak Centralnog spomen-obilježja, u 17:30 izložba ratne opreme i eksponata na šetalištu Kej, u 18:00 druženje pripadnika 511. slavne bbr. uz kulturno-zabavni program i obraćanje zvanica na Malim adama, a u 20:45 na istom mjestu planirana je i projekcija utakmice Francuska – Bosna i Hercegovina.

Pozivaju se pripadnici 511. slavne, ratni vojni invalidi, porodice šehida i poginulih boraca, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja, svi građani Bosanske Krupe, da učešćem u programskim sadržajima, odaju dužno poštovanje brigadi i oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 19 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa