UDRUŽENJE „UJEDINJENE ŽENE“ U POSJETI GRADONAČELNIKU ARMINU HALITOVIĆU

Danas su gradonačelnika Bosanske Krupe Armina Halitovića posjetile članice Udruženja „Ujedinjene žene". Povod je bio uručenje plakete zahvale gradonačelniku za podršku održavanju Druge konferencije „Umrežavanje bosanskohercegovačkih žena iz zemlje i dijaspore" koja je u periodu 11 – 13. 3. 2022. godine održana u Sarajevu.


Na konferenciji je učestvovalo oko 150 žena iz 22 općine/grada iz Bosne i Hercegovine i 8 evropskih država. Među njima u velikom broju bile su i naše sugrađanke – članice ovog udruženja i predsjednice udruženja: „Vakat" Jezerski, „Jasminka Čaušević" Arapuša, „Miris dunja" Pištaline i Udruženja oboljelih od karcinoma „Mimoza" Bosanska Krupa. Poruka poslana sa konferencije je da bosanskohercegovačka djevojka i žena posjeduje ogroman potencijal, ali da je potrebno ujediniti se i razmjenom vlastitih resursa osnažiti jedna drugu.
Kako ističe predsjednica Udruženja "Ujedinjene žene" dr. sc. Jasna Hamzabegović: „Cilj konferencije bio je da podignemo svijest javnosti o važnosti osnaživanja žena kao uslova održivog razvoja cjelokupnog društva, ali i da ličnim primjerom inspirišemo i osnažimo jedna drugu. Bez naših partnera u projektu koji su muškarci, a koji su lideri u javnoj upravi i privatnom sektoru i koji su prepoznali snagu koju bosanskohercegovačka žena posjeduje bilo bi teško. Jedan od njih je svakako gradonačelnik Bosanske Krupe gosp. Armin Halitović koji kontinuirano podržava rad ovog udruženja i koji je zajedno sa Gradom Bosanska Krupa i ovaj put bio jedan od pokrovitelja naše konferencije. Ova plaketa predstavlja skromni znak zahvale za podršku održavanju konferencije ispred organizatora i svih GRACIJA Udruženja „Ujedinjene žene" sa prostora Grada Bosanska Krupa."
Gradonačelnik Armin Halitović zahvalio se predsjednici dr. sc. Jasni Hamzabegović na plaketi i na veoma ozbiljnom pristupu u podizanju svijesti javnosti o važnosti osnaživanja žena kao uslova održivog razvoja cjelokupnog društva, te naglasio da će Grad Bosanska Krupa uvijek pružiti podršku ovakvim i sličnim pristupima i aktivnostima.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 41 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa