Asfaltiran i svečano otvoren put na Ćojluku u Bosanskoj Krupi

Jučer je u poslijepodnevnim satima svečanim presjecanjem vrpcne otvoren put u naselju Ćojluk. Čast da zvanično u promet pusti put od skoro 400 m imali su načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i mještanin, jedan od donatora za izgradnju istog, Ismet Hadžipašić.

4 c9c5b

Vrijednost radova je preko 23 hiljade od čega su mještani obezbijedili većinu, 17,5 hiljada. Općina Bosanska Krupa iz vlastitog budžeta osigurala je ostatak. Prema riječima načelnika, način na koji se realizirao ovaj infrastrukturni projekt još je jedan pokazatelj da Bosanska Krupa ima vrijedne, složne i odlučne građane koji žele stvarati uslove za lakši i ugodniji život.

Sama dinamika od prikupljanja sredstava, animiranja javnosti i općinskih organa vlasti pa do početka radova, davala je jasno do znanja da će prašinu vrlo brzo zamijeniti asfalt, te da mještani Ćojluka, i oni koji tu trenutno žive, ali i oni kojima je prebivalište u pojedinim evropskim zemljama, mogu služiti kao primjer zajedništva i borbe za ljepši i sigurniji životni prostor.

 

Inače, Bitka za Ćojluk, vođena 10. i 11. jula ratne 1995. godine, zasigurno je najveća bitka boraca i starješina 511. Slavne tokom agresije na našu zemlju. Borili su se i pobjeđivali borci i starješine 511. Slavne i na Hasinom vrhu i na Muratovom brdu, Pećigradu, Osmači, Glodnoj, Ivanskoj i mnogim drugim ratištima, ali nijedna od bitaka po hrabrosti, uspjehu i značaju, kao i po broju poginulih pripadnika nije bila ravna bici za Ćojluk.

 

U tome je još dadatni, neupitni značaj realizacije projekta asfaltiranja ovog dijela puta. Svake se godine na prigodan način i obilježava ova bitka, između ostalog, organizira Marš stazama 511. Slavne bbr. Nesumnjivo je da će sada i građanima koji budu učestvovali narednih godina biti mnogo lakše.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa