Humanista Mike Franey dobio Grb općine Bosanska Krupa

Za nemjerljiv humanitarni rad, nesebičan doprinos i zalaganje u razvoju obrazovanja, kulture i sporta na području općine Bosanska Krupa, Mike Franey je danas od načelnika Armina Halitovića dobio veliko priznanje, Grb općine Bosanska Krupa.

 1 bf268

Mike Franey je Englez koji u okviru fondacije Acorn Aid djeluje već godinama, i to tiho, bez puno medijske pompe i promocije. Bez obzira na to, poznat je mnogim ljudima iz ovog kraja Bosne i Hercegovine, jer je mnogima i pružio podršku.

Fondacija koju je sam osnovao djeluje od 1997. godine, i od tada pomaže u i izvan Bosanske Krupe. Na početku, donacijama za „Djecu bez doma“ i „Centar za djecu bez roditeljskog staranja DUGA Kulen Vakuf“, zatim Crveni križ iz Bosanske Krupe, Dom zdravlja, apoteke, Drugu osnovnu školu, NK Bratstvo, vatrogasce i mnoge druge, uključujući socijalno ugrožene porodice na prostoru cijele lokalne zajednice.

2 45a91

Načelnik Halitović se prijatelju Bosanske Krupe, humanitarcu, od sveg srca zahvalio na podršci, pomoći, te dao „zadatak“ da se od sada svaki put javi kada dođe kako bi se na pravi način ugostio i kako bi mu se pružila podrška u provođenju humanitarnih aktivnosti.

Mike nije skrivao emocije, zahvalio se načelniku na priznanju, govorio o radu fondacije, o tome kako se osjeća u Bosanskoj Krupi, te o tome koliko mu znači što pomaže ljudima.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa