Otvoren 3. bosanskokrupski sajam meda

U Bosanskoj Krupi se danas i sutra, na gradskom šetalištu u ulici Patriotske lige, održava 3. bosanskokrupski sajam meda. U organizaciji Općine Bosanska Krupa i Udruženje pčelara “Lipa” Bosanska Krupa, a u saradnji s JKP „10. Juli“ Bosanska Krupa i Lokalnom akcionom grupom “Una – Sana”.

 4 81165

Sajam je svečano otvorio načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, ali i govorio o značaju projekta „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“, u okviru kojeg se održava i ovaj sajam. Pohvalio organizaciju i doprinos sviju, naročito Udruženja pčelara LIPA koje danas okuplja oko 50 članova, te koji na području općine imaju oko 2.500 košnica. Načelnik je tokom obraćanja poželio i da građani na sajmu pronađu sve potrebne zdrave namirnice, da iskoriste simbolične cijene, odnosno da se pripreme za zimu koja dolazi.

Obratio se i predsjednik Skupštine Udruženja medara LIPA Hajrudin Krupić, izrazio zadovoljstvo što sajam iz godine u godine postaje sve prepoznatljiviji, posjećeniji i bogatiji. Zahvalio se na podršci svima, naročito načelniku Halitoviću koji, kako kaže, uvijek obezbijedi sve što je potrebno za održavanje.

Ove godine broj izlagača prevazilazi do sad održane sajmove. Ukupno ih je trinaest. Pored izlagača iz Bosanske Krupe, izlažu i izlagači iz drugih općina Unsko-sanskog kantona, te općina Novi grad i Bosanska Kostajnica.

 

Svim zainteresovanima neće nedostajati ni ponuda raznovrsne opreme za pčelarstvo, a osim ovoga, sajam se može iskoristiti i za sklapanje novih poslova i nabavke opreme, kako s postojećim, tako i s novim pčelarima koji su ove godine završili "Školu pčelarstva-teoretski i praktični dio".

Inače, projekt „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“ ima za cilj pomoći jačanju razvoja eko poljoprivredne proizvodnje, ruralnog turizma i promociju turističkih destinacija, ugostiteljske i turističke djelatnosti temeljenim na tradiciji, vlastitim raspoloživim resursima uz promociju i aktivnostima na zaštiti okoliša.

Za danas su na sajmu planirane organizovane posjete udruženja građana i privrednih subjekata. Sutra će se, osim posjeta, upriličiti i zatvaranje sajma uz bogat program što je novina. Uručit će se zahvalnice, te nagrade za likovno stvaralaštvo učenika na temu „Pčelarstvo“. Nakon toga, u 20:30h nastupiće Krupljanima dobro poznat tamburaški orkestar Tambure sa Une.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa