Pušten u rad Elektronski registar dozvola u Općini Bosanska Krupa

Projektom Regulatorne reforme u Općini Bosanska Krupa ostvarene značajne uštede u privrednom i privatnom sektoru

3 292bd

Zvaničnim puštanjem u rad Elektronskog registra administrativnih postupaka u Općini Bosanska Krupa, danas je implementirana još jedna faza Projekta regulatorne reforme koju zajedno sa Općinom sprovodi IFC, dio grupacije Svjetske banke uz pomoć donatora  Kraljevine Švedske i Federalnog Ministarstva finansija Republike Austrije.

Eletronski registar predstavlja završnu fazu pojednostavljenja procesa izdavanja dozvola te smanjena troškova za privredne subjekte i građane općine Bosanska Krupa.

Prezentaciju Elektronskog registra, čija je priprema završena u rekordnom roku od sedam mjeseci, predstavio je načelnik Općine Armin Halitović. Tom prilikom, poseban akcent je stavio na značajne uštede koje će biti ostvarene u privatnom i društvenom sektoru  čime će biti olakšan rad svim privrednim subjektima i investitorima koji će doći u Bosansku Krupu.

Projektni menadžer IFC za Bosnu i Hercegovinu, Tarik Šahović, u svom obraćanju se zahvalio načelniku i njegovim saradnicima te istakao da ovaj Projekt predstavlja dodatni  korak Općine u naporima da pomogne privrednicima da prevaziđu trenutnu ekonomsku krizu.

Registar administrativnih postupaka nalazi se zvaničnoj web stranici Općine Bosanska Krupa na linku www.opcinabosanskakrupa.ba/bkregistar .

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa