Održan predizborni skup OO SDP-a Bosanska Krupa

Sinoć je u Bosanskoj Krupi održan centralni predizborni skup SDP-a BiH za općinu Bosanska Krupa.

IMG 8998 a6307

Na početku skupa predsjednik OO SDP-a Muhidin dr. Šertović pozdravio je sve prisutne i zahvalio se na izuzetno velikom odzivu. Potom se skupu obratila Azemina Halić ispred kantonalnog odbora SDP-a  Unsko-sanskog kantona. U ime kandidata na listi za općinsko vijeće prisutnim se obratio Muhidin dr. Šertović koji je između ostalog rekao daje naš cilj  na slijedećim izborima potvrditi dosadašnje mandate u vijeću i sigurno osigurati još koje mjesto da bi u vjeću lakše prolazile naše progresivne ideje međutim osjećajući atmosferu na terenu i na ovom mjestu sad ću neskromno reći da je naš cilj pored općinskog načelnika Armina Halitovića na mjestu prvog čovjeka općine i nadpolovična većina u Općinskom vijeću Bosanska Krupa.

Na taj optimizam me tjeraju i svi uspjesi koje je vlast na čijem je čelu SDP i naš načelnik Armin Halitović, postigla izvanredne rezultate koji su ovu općinu vratili u život. Da bio ostvarli sve ciljeve spremamo se dugi niz godina i nastojimo da napravimo strukturu  i učinimo efikasnom partiju koja će u svakom slučaju štititi interese čovjeka, biti socijalno osjetljiva  i  državotvorno istrajna u svojim nastojanjima da  domovina u kojoj živimo bude mjesto dostojno života svakog  čovjeka i mislim da ćemo to konačno i uspjeti.

Četiri godine najača smo stranka u Općinskom vijeću Bosanska Krupa a već šest godina jedini predstavnik u Skupštini Unsko sanskog kantona koji  stanuje na području općine Bosanska Krupa dolazi iz naše partije. Več drugi mandat naša partija daje i delegata u Domu naroda Federacije BiH što do sada nije uspjelo ni jednoj stranci sa područja naše općine, rekao je nosilac liste za OV Bosanska Krupa Muhidin dr. Šertović

Posebne ovacije izazvalo je obraćanje kandidata za načelnika općine Bosanska Krupa Armina Halitovića koji je još jednom predočio svoj Plan “4plus4“ i rekao da u njegovim grudima kuca bosanskokrupsko srce koje voli, cjeni i poštuje sve ljude i da je on za mjesto svog živjenja izabrao Bosansku Krupu i nemisli iz nje ići i zbog i da to je jedna od prednsti nad svim drugim kandidatima. Obećao je da će u drugom mandatu i dalje raditi  na staranju uslova za zapošljavanje, socijalnom zbrinjavanju ugroženih, stvaranju uslova za mlade, izgradnji infrastrukturnih i školskih objekata i još mnogo drugih stvari sadržanih u Planu “4plus4“.

Glabni odbor SDP-a BiH predstavljao je Marin Ivanišević koji je  govorio o ekonomskim i političkim promašajima predhodnih vlasti a znatno ugodnijoj atmosferi u općinama u kojima je SDP na vlasti i gdje su načelnici iz SDP-a. Skupu se obratio i potpredsjednik SDP-a BiH Damir Hadžić koji je podsjetio da je prvi put u Bosansku Krupu došao u septembru 1995. godine kao borac  jedne od sarajevskih brigada i da ga zbog te činjenice posebno veseli napredak postignut u ovoj općini u posljednje četiri godine. On je istakao činjenicu da je načelnik Halitović dobio priznanje za najnačelnika i u BiH i u regionu i da mu to nisu dali krupljani već stručni ljudi koji valoriziraju rad načelnika i napredak lokalnih zajednica a da će mu priznanje dati krupljani 7. oktobra glasajući za njega i listu SDP-a. Podpredsjednik Hadžić potom je govorio i o stavovima SDP-a na državnom nivou i trenutnoj situaciji na načinu na koji će SDP pobjediti sve protivnike i  suprostaviti se podjeli Bosne i Hercegovine što je takođe izazvalo oduševljenje među prisutnim.

Na kraju  je najavljen završni skup SDP-a BiH za Bosansku Krupu koji će se održati 5. oktobra na najvećem gradskom trgu u Bosanskoj Krupi.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa