Otvoreni 19. književni susreti „Stazama djetinjstva“ u Bosanskoj Krupi

Književni susreti "Stazama djetinjstva" otvoreni su sinoć u Domu kulture u Bosanskoj Krupi, a i ove godine pohode ih istaknuti bh. književnici koji će sudjelovati u kompletnom sadržaju tokom tri dana.

1 99e21

Susreti su jedna od najrespektabilnijih manifestacija te vrste u BiH, a u okviru programa ove godine bit će organizirane promocije, izložbe, književne večeri s piscima, druženje, rad s učenicima, te okrugli stolovi.

Na početku 19. književnih susreta, direktorica JU Gradska biblioteka Bosanska Krupa Zumreta Porić govorila je o značaju, zaslugama, ciljevima i nastojanjima te manifestacije. Zahvalila je načelniku Arminu Halitoviću na maksimalnoj podršci, ali i piscima koji bosanskokrupske susrete održavaju na visokom nivou u društvenom životu ovih prostora.

Susrete je svečano otvorio načelnik Halitović, a prije tog čina istakao kako su ovi književni susreti jedan reprezentativan primjer rada i zalaganja, te naravno najbolja prilika za promociju književnika, misleći prije svega na domaće, mlade Krupljane. Dodao je i to da će se i u narednom periodu zalagati i pomagati kako bi manifestacija poprimila još veći značaj.

Prvi dan susreta iskorišten je za promociju knjige „Stazama djetinjstva“, zbirke priča sa prošlogodišnjeg konkursa za najbolju neobjavljenu priču. Promotori su osim organizatora, direktorice Zumrete Porić, bile mlade i perspektivne Krupljanke, Lejla Fetić i Elma Velić.

Susreti će danas biti nastavljeni književnim radionicama, predstavljanjem pisaca, uručenjem zahvalnica i plaketa, proglašenjem najbolje neobjavljene priče pristigle na ovogodišnji konkurs i kulturno-zabavnim programom mladih Krupljana, u kojem je možda najinteresantnija dramska predstava urađena prema tekstu Elme Velić, „Novosarajevskim perom nagrađivane“ književnice.

Organizator 19. književnih susreta je JU Gradska biblioteka Bosanska Krupa, a pokrovitelj Općina Bosanska Krupa predvođena načelnikom Arminom Halitovićem.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 22 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa