Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija u Bosanskoj Krupi

U Bosanskoj Krupi danas je boravio predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine i ministar vanjskih poslova BiH u Vijeću ministara dr. Zlatko Lagumdžija.

22 bbf2f

Delegaciju u kojoj je bio i povjerenik Kantonalnog odbora SDP USK i premijer Vlade USK dr. Hamdija Lipovača, dočekali su kandidat za načelnika Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjednik stranke i nosilac liste na predstojećim lokalnim izborima dr. Muhidin Šertović zajedno s članovima na listi za OV i simpatizerima stranke.

Bila je to prilika da se najistaknutije ličnosti Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine obrate građanima i svojim simpatizerima u Bosanskoj Krupi. Da pošalju poruku glasačima, daju jasno doznanja kako su jedini pravi izbor 7. oktobra 2012. godine.

„Želim vam reći da je OO SDP u Bosanskoj Krupi ispunio svoje ciljeve koje je postavio u predizbornoj kampanji i da u završnicu kampanje ulazimo kao favoriti i te se uloge ne želimo odreći. Naš cilj je u budućem sazivu Općinskog vijeća imati 9 vijećnika. Također, naš kandidat za općinskog načelnika gospodin Armin Halitović je daleko ispred ostalih kandidata i zbog toga ističem da smo kao tim spremni da preuzmemo obavezu za daljnji razvoj i napredak Bosanske Krupe“, rekao je između ostalog nosilac liste SDP Bosanska Krupa dr. Muhidin Šertović.

Velikom broju simpatizera, članova SDP u Bosanskoj Krupi obratio se i kandidat za načelnika Armin Halitović i tom prilikom rekao: „Sve ono što smo radili do sada u protekle četiri godine i aktivnosti u koje smo uložili veliki trud tokom kampanje zalog nam je da dobijemo predstojeće lokalne izbore. Želim poručiti biračima da smo spremni preuzeti odgovornost, da ćemo i naredne četiri godine Bosansku Krupu voditi baš kako smo i prethodno, iskreno, borbeno, požrtvovano.“

Upoređujući kampanju SDP-a s drugih strankama, partijama i kandidatima, kaže i to kako je jedini kandidat za općinskog načelnika koji je predložio kompletan Plan rada, nazvan Plan 4PLUS4, s kojim su građane upoznali putem saopćenja, razgovora. Pozvao je i svoje konkurente da izađu s bilo kakvim papirom pa makar to bilo na jednoj stranici, da kažu šta to misle uraditi u naredne četiri godine. Na kraju ističe kako vjeruje da su građanske i građani Bosanske Krupe prepoznali to šta su radili u protekle četiri godine, te da će birati provjerene ljude kako bi Bosanska Krupa išla naprijed.

Obraćajući se prisutnima, povjerenik Kantonalnog odbora SDP USK dr. Hamdija Lipovača, između ostalog je rekao: „Ostalo je još nekoliko dana do predizborne šutnje, odnosno do momenta kada možemo prestati da prodajemo ono što smo radili u protekle četiri godine. Moram reći da sam pratio debate i da je naš načelnik Armin Halitović pokazao jednu stabilnost, dostojanstvo i viziju za razliku od svih drugih kandidata.“

U daljem obraćanju poziva sve građane da izađu na izbore, da glasaju jer je to prvi korak, odnosno jedini način da se stvari mijenjaju na bolje. Ubijeđen je da će Armin Halitović dobiti ove izbore, ali kaže i da partija, te vijećnici moraju ići naprijed, jer su potrebni načelniku u budućem radu.

Na kraju se obratio i predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija, govorio o aktivnostima partije u posljednje vrijeme, o nastojanjima i planovima do izbora i poslije izbora 7. oktobra. Siguran u pobjedu kandidata SDP Armina Halitovića i kandidata partije za OV Bosanska Krupa kaže:

„Vi ovdje imate mogućnost da izaberete između dvije stvari, između onoga što znate šta je i apsolutno ničega. Ja sam potpuno ubijeđen da mi ovdje dobijamo. Bitno je da znate da ćemo od 7. oktobra biti vodeća stranka u BiH, da ćemo dobiti više glasova nego Dodik i Tihić zajedno.“

Poručio je kandidatima da budu hrabri, ustrajni, da se ne osvrću na komentare protukandidata, da se ne plaše raznih podmetanja, nego da im to bude ohrabrenje jer je zapravo pokazatelj koliki strah imaju svi od Socijaldemokratske partije.

Nakon skupa u Bosanskoj Krupi, delegacija se uputila u Ključ gdje je danas veliki centralni predizborni skup Socijaldemokratske partije.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 26 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa