Potpisan Ugovor o izvođenju radova na vodovodu Vrletnica

U kabinetu načelnika općine Bosanska Krupa Armina Halitovića potpisan je Ugovor o izvođenju radova na vodovodu Vrletnica.

1 e91c3 bf880Područje Vrletnice je jedno od rijetkih koje do sada nije bilo obuhvaćeno snabdjevanjem vodom sa centralnog vodocrpilišta Ada u Bosanskoj Krupi i dovođenje pitke i kontrolisane vode do svake kuće na Vrletnici je naglašen kao jedan od prioriteta u Planu “4plus4“ u kojem su sadržani osnovni prioriteti za razvoj općine Bosanska Krupa. Vrletnica je tradicionalno stočarski i poljoprivredni kraj pa će dovođenje vode imati i značajan ekonomski efekat.

Mada je Vrletnica oduvjek imala problem sa vodoopskrbom prvi radovi na rješavanju ovog problema započeli prije dvije godina kada su su urađene dvije faze. Sanirana je postojeća buster pumpna stanica „Hasanagića Selo“ i izgrađen rezervoar na trasi „Točak“, nabavljen materijal za potpunu rekonstrukciju pumpne stanice sa ugradnjom jačih pumpnih agregata i materijal za potisni cjevovod od pumpne stanice „Hasanagića Selo“ i rezervoara „Točak“, te za gravitacioni cjevovod za dio naselja koji će se vodom snabdijevati iz pomenutog rezervoara. Sredstva za ove radove u iznosu od 100 hiljada za prvu fazu, koja je podrazumijevala izgradnju rezervoara „Točak“, i drugu fazu za nabavku vodomaterijala u dva navrata osigurana su iz općinskog budžeta. Vrijednost ugovora za izvođenje planiranih radova u ovoj fazi je 25 000 konvertibilnih maraka, a očekivanja su da će se svi radovi na vodovodu Vrletnica završiti do kraja jula 2013. godine.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 15 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa