Potpisan ugovor o izgradnji rasvjete u naselju Ćevanuše i Bihaćkoj ulici

Prvo predizborno obećanje koje je načelnik Armin Halitović dao u toku kampanje građanima Bosanske Krupe se ispunjava.

javna-rasvjeta fd52fNaime, radi se o projektu izgradnje javne rasvjete u naselju Ćevanuše i Bihaćkoj ulici, područjima koja nikada do sada nisu bila osvijetljena, a kojeg je načelnik uvrstio u prioritete svog četverogodišnjeg Plana 4PLUS4. Ugovori o sufinansiranju i izvođenju radova potpisani su danas u Sarajevu između načelnika Armina Halitovića i direktora Fondacije za održivi razvoj OdRaz iz Sarajeva, te izvođača radova.

Općina Bosanska Krupa, kao implementator, izdvojila je za ovu namjenu 22.314,85KM, a Fondacija za održivi razvoj OdRaz 52.067,98KM.

Stanovnici pomenutih područja u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci vrlo brzo će po prvi put u svojim ulicama imati od izuzetnog značaja javnu rasvjetu. Na prvom mjestu, misli se na veliki broj učenika čije je kretanje od kuće do škole i nazad veoma otežano i nesigurno, naročito u zimskom periodu koji uskoro dolazi.

Povećanje sigurnosti kretanja pješaka i vozila, te stvaranje ambijentalnog ugođaja na javnim prostorima trgova i ulica, kako ističe načelnik Armin Halitović prilikom potpisivanja ugovora, glavni su motivi za realizaciju ovakvih projekata kojih je do sada bilo mnogo, te izražava zadovoljstvo što su se konačno obezbijedila sredstva za realizaciju baš ovog projekta.

“Što se tiče javne rasvjete, mi smo u Bosanskoj Krupi napravili poprilično dobar posao. Osvijetljeno je na desetine vrlo frekventnih lokacija. Ovo je jedan od takvih projekata i to u nekim dijelovima koji s obzirom na kategorizaciju, nisu uopšte u općinskoj nadležnosti. Naravno, to ne može i ne smije biti razlog da mi svojim građanima ne omogućimo osnovne stvari koje zaslužuju u 21. vijeku. Stvar je samo u tome što se čeka pravi trenutak, odnosno da se obezbijede neophodna sredstva. Ovo je jedno od predizbornih obećanja građanima i evo nakon nekoliko sedmica od izbora biće u potpunosti ispunjeno. Iskreno vjerujem da ćemo ovim tempom i dalje nastaviti s realizacijom projekata”, dodaje između ostalog načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

S obzirom da je potpisan ugovor o sufinansiranju, potpisan ugovor s izvođačem, također danas u Sarajevu, u narednim danima počet će se s izvođenjem radova koji bi trebali biti završeni za 60 radnih dana.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 14 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa