Penzionerima pred Novu godinu uručena redovna novčana pomoć

Praznično vrijeme idealno je za uručenje poklona. To svakako zna i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović koji je penzionerima u Bosanskoj Krupi pred Novu godinu, po ko zna koji put uručio novčana sredstva.

1 ced3a

Socijalno ugroženima, koje svaka dva mjeseca odabire Centar za socijalni rad u saradnji s Udruženjem penzionera iz Bosanske Krupe.

„Svjestan sam svih nedaća kroz koje prolaze, nažalost, u periodu kada bi trebali neopterećeno i nakon mnogo godina rada lagodno živjeti. Međutim, situacija općenito nije povoljna. Država nije uspjela stvoriti dobre životne uslove nikome, a pogotovo penzionerima. Mi se zaista trudimo, dajemo sve od sebe, da im pružimo koliko je to god moguće više“, kaže načelnik Halitović.

 3 18f52

Dodaje i to da će naredne godine, ovaj iznos ili pak broj korisnika, pokušati povećati, jer je svjestan te potrebe. Izražava nadu da će iznos od 100 KM, koliko je svaki penzioner dobio, olakšati u ove praznične dane, da će uspjeti uz bogatiju trpezu dočekati Novu godinu. Naravno, načelnik je iskoristio priliku da im povodom praznika i uputi čestitke, te u narednoj godini poželi mnogo sreće i zdravlja.

Penzioneri su se kao i svaki put do sada srdačno zahvalili na pomoći koju su dobili, istakli kako je i pravo vrijeme za to bilo, te izrazili nadu da će se praksa nastaviti i u budućnosti.

 

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 25 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa