Veče sevdaha u Bosanskoj Krupi, proslavljen jubilej od pet godina

U Velikoj sali Doma kulture u Bosanskoj Krupi sinoć, zbog velikog interesovanja, nažalost, nije bilo mjesta za sve ljubitelje sevdaha. Bez obzira na to, dobri nastupi solista, muzičkog benda i pratnje, nakon pet godina održavanja manifestacije, ipak je rezultiralo najboljom predstavom do sada.1225 570431376305092 897407731 n 7c819

Publika je uglas sa izvođačima, nepunih dva sata, pjevala najljepše bosanskohercegovačke tradicionalne pjesme. Poput recimo „Ima jedna krčma“, „ Negdje u daljjini“, „Omer beže“, „Ah što ćemo ljubav kriti“, „Kad ja pođoh, aman“, „Crven fesić“ i još mnogo njih.

Među izvođačima je bilo amatera, što bi se reklo i školovanih glasova, mladih, ali i onih starijih. Sve ih je vezala jedna misija, dati sve od sebe i zabaviti publiku, možda je učiniti sjetnom, emotivnom, radosnom, razigranom. U ljudima probuditi osjećaje kakve može samo sevdah kada se pjeva i sluša.

Cjelokupan koncert pratio je popularni bosanskokrupski muzički sastav „Linija života“, čiji je član Samir Alagić, na samom početku na harmonici izveo kolo, te time nagovijestio da se radi o noći muzike i duha samo Bosanaca i Hercegovaca.

Kako ističu organizator i pokrovitelj, Veče sevdaha uz još neke decembarske događaje, kao što su pozorišne predstave, Prvi novogodišnji turnir u malom nogometu BK 2012/2013, proslava Nove godine na otvorenom, dijeljenje novogodišnjih paketića itd., manifestacija je kojom se Bosanskoj Krupi želi vratiti stari sjaj i ujediniti njeni građani.

Organizator Večeri sevdaha bio je Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, a pokrovitelj manifestacije, kao i svaki put do sada, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović. Medijski pokrovitelji bili su Radio Bosanska Krupa i portal Krupljani.ba.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 28 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa