Otvoren put u bosanskokrupskom zaseoku Točak čiju su izgradnju finansirali Općina i mještani

Sinoć je presjecanjem vrpce otvoren put prema zaseoku Točak u mjesnoj zajednici Ljusina čiju su izgradnju finansirali Općina Bosanska Krupa i mještani ovog kraja. Svečanom činu prisustvovali su načelnik Općine Armin Halitović, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK Tahir Nuhić, predsjedavajući Općinskog vijeća sa zamjenikom i općinskim vijećnicima, kao i brojni mještani.

Točak je jedno od deset naselja u kojima se trenutno rekonstruišu putevi ili završavaju radovi na rekonstrukciji a za koje su sa izvođačima ugovori potpisani zajedno u prošlom mjesecu.

Većina puteva za koje je nadležna Općina Bosanska Krupa ne bi se radili ovim tempom i pored najbolje volje lokalne uprave da svoja sredstva u asfaltiranje puteva nisu ugradili i građani. Tako je i ovaj put što, kako kaže i načelnik, treba uvijek naglašavati.

- Danas smo prisustvovali jednom lijepom događaju, otvoru puta u MZ Ljusina, u naselju Točak. Ono što želim da kažem da je i ovo bila jedna zajednička akcija Općine Bosanka Krupa i mještana. Općina je za put izdvojila 25 hiljada, a mještani 11 hiljada maraka. Urađena je jedna značajna dionica. Svakako ćemo se truditi da i dalje na ovakav način, partnerstvom lokalne uprave i stanovništva, završavamo probleme u našim mjesnim zajednicama – ističe načelnik Armin Halitović.

Rekontrukcija puta u naselju Točak samo je jedan od brojnih projekata putne infrastrukture u ovoj godini. Uskoro se očekuje izgradnja puta na više lokacija u Bosanskoj Krupi.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa