Općina Bosanska Krupa već sedmu godinu subvencionira prevoz srednjoškolaca

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je sa prevoznicima „Putnik prevoz", „Lasta – AP" i „Krupaturist" potpisao ugovore o subvenciji prevoza učenika srednjih škola. To je činila i proteklih šest godina i u tu svrhu utrošila blizu pola miliona konvertibilnih maraka.

Ovogodišnjom subvencijom obuhvaćeno je 50 učenika Opće gimnazije „Bosanska Krupa" i 256 učenika Mješovite srednje škole „Safet Krupić".

Iako je želja lokalne uprave bila da se procenti subvencije podignu, ekonomska situacija je uslovila da visina subvencija ostane ista. I ove godine svi učenici putnici imaju subvenciju od 30 %, učenici koji žive bez jednog roditelja 50% od pune cijene, dok djeca bez oba roditelja imaju besplatan prevoz.

Općinski načelnik Armin Halitović prilikom potpisivanja kaže da je ovo obavezna stavka izdvajanja iz budžeta, te da će se u budućnosti nastojati izdvajati i više te dodatno pomoći učenicima i njihovim roditeljima.

Cilj Općine Bosanska Krupa je da svaki učenik sa područja Bosanske Krupe ide u školu u svojoj općini i da svi oni koji putuju autobusom u školu imaju besplatne karte. Trenutna ekonomska situacija to ne dozvoljava, ali ideja ostaje kao jedan od ciljeva za budućnost. Svoje zadovoljstvo ovakvom odlukom ne kriju ni predstavnici škola jer se broj učenika i redovnost na nastavi otkako je uvedena subvencija znatno poboljšao.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 35 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa