U Bosanskoj Krupi obilježen 9. maj – Dan zlatnih ljiljana

Članovi Udruženja "Dobitnici najvećih ratnih priznanja" Bosanska Krupa i predstavnici Općine Bosanska Krupa, povodom 9. maja - Dana Zlatnih ljiljana, odali su počast svim građanima koji su dali živote u odbrani Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.

Položili su cvijeće na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima, te proučili Fatihu. Na taj način su i evocirali uspomene na sudbonosne bitke za opstojnost i državotvornost BiH tokom proteklog rata.

„Prošlo je puno vremena tako da emocije, kako kažu, opadaju. Meni je žao ljudi koji su izginuli, naših šehida, ne samo „Zlatnih ljiljana" nego svih boraca, ali kako vrijeme prolazi to se sve polako zaboravlja, nastoje se minimizirati naše zasluge, nažalost", kaže potpredsjednik Udruženja „Zlatnih ljiljana" općine Bosanska Krupa.

U Bosanskoj Krupi priznanje „Zlatni ljiljan" dobilo je trideset pet pripadnika 511. slavne, a „Zlatnu policijsku zvijezdu" jedan pripadnik Ratne stanice policije u Bosanskoj Krupi. Danas ih je 15 živih, od kojih se, zbog mjera predostrožnosti zbog pandemije koronavirusa, samo nekoliko njih priključilo ovogodišnjem obilježavanju.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 6 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa