Općina Bosanska Krupa odabrana za učešće u projektu LOD III

Općina Bosanska Krupa je među 11 općina i gradova u BiH koji su odabrani za partnere UNDP-a u projektu Jačanje lokalne demokratije III (LOD III).

lodCilj LOD III projekta je doprinos demokratskoj stabilizaciji, pomirenju i daljnjem razvoju BiH kroz podršku odabranim općinama u uspostavljanju boljih odnosa između lokalnih vlasti i civilnog društva, te stvaranju finansijskih mehanizama za unaprijeđeno pružanje usluga.

U okviru prethodne dvije faze (LOD I i LOD II), organizacije civilnog društva (OCD) su realizirale 141 projekt zasnovan na potrebama lokalnih zajednica u 29 partnerskih općina i gradova.

UNDP BiH je tokom prethodnih godina omogućio jaču saradnju između OCD-ova i lokalnih vlasti, koje su sufinansirale projekte OCD-ova, te podržao transparentnu raspodjelu budžetskih sredstava namijenjenih finansiranju projekata OCD-ova izgradnjom odgovarajućih kapaciteta lokalnih vlasti.

Ocjenu pristiglih aplikacija je obavio LOD III Projektni odbor, čiji su članovi predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH, Ministarstva pravde BiH i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju između partnerskih opština i UNDP-a u septembru će početi realizacija dvogodišnjeg projekta Jačanje lokalne demokratije (LOD) III.

LOD III projekat finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od dva miliona eura, a implementira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 38 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa