KONSTITUISANO GRADSKO VIJEĆE GRADA BOSANSKA KRUPA

Dana 16. marta 2022. godine održana je Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Bosanska Krupa. Svečanom zakletvom, te kraćim obraćanjem predsjedavajućeg Gradskog vijeća, predsjednika Klubova vijećnika i gradonačelnika Grada Bosanska Krupa, u prisustvu zvanica, konstituisano je Gradsko vijeće Bosanska Krupa.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Alen Lipovača kratko je podsjetio prisutne na cijeli proces dobijanja statusa Grada.


„Mi ne da smo zadovoljni, već smo presretni, jer ovo je historijski trenutak za naš grad i naše građanke i građane Grada Bosanska Krupa, za nas vijećnike kao i za prvog gradonačelnika Grada Bosanska Krupa. Tri godine trajao je proces. Krajem 2018. godine smo donijeli jednoglasnu Odluku o proglašenju grada Bosanska Krupa nakon čega je ista upućena u daljnju parlamentarnu proceduru da bi krajem februara mjeseca ove godine, nakon prolaska kroz oba Doma parlamenta FBiH, Bosanska Krupa konačno dobila status grada" izjavio je tom prilikom predsjedavajući Gradskog vijeća Bosanska Krupa Alen Lipovača.

Među zvanicama, koje su činili ministar za boračka pitanja u Vladi USK Samir Jašaragić, kantonalni zastupnici Muhidin Šertović i Ifeta Kadić, predstavnici boračkih organizacija, direktori javnih preduzeća i ustanova, te šefovi službi u Gradskoj upravi Grada Bosanska Krupa, bili su i raniji načelnici općine Bosanska Krupa Idriz Ezić i Hamdija Grošić.

„Moram iskazati zadovoljstvo jednim konceptualnim rješenjem koje su građanke i građani Bosanske Krupe sigurno zaslužili. Vjerujem da će ovo rješenje donijeti jednu novu energiju, jednu novu snagu za prosperitetniju budućnost svih građana. Čestitam!" kazao je ovom prilikom ratni i prvi poslijeratni načelnik općine Bosanska Krupa Idriz Ezić.
Čestitkama se pridružio i načelnik općine Bosanska Krupa u mandatu 2004-2008 Hamdija Grošić „Ovo je jedan izuzetan, svečan i lijep dan za Grad Bosansku Krupu, za njene građanke i građane. Svima čestitam i želim da status Grada donese prosperitet, kvalitetniji život, rahatluk, posebno mladim ljudima kako ne bi odlazili, kako bi ostajali u svojoj državi. Još jednom sve čestitke!"
Prvi gradonačelnik Grada Bosanska Krupa Armin Halitović istakao je važnost ovog trenutka za buduće planove razvoja kroz iskorištavanje punog potencijala Bosanske Krupe.
„Dočekali smo ono što smo mi u Krupi oduvijek smatrali, a to je da smo mi jedna gradska sredina , jer naša historija i naša kultura i sve ono što je Bosanska Krupa dala kroz historiju je vrednovano i ima svoje mjesto u historiji BiH. Dobijanjem statusa Grada nećemo dobiti ništa servirano, ali smo dobili jedan dobar alat, koji ako budemo znali dobro iskoristiti, a do sada smo sve prilike iskoristili, u Bosanskoj Krupi možemo napraviti još jedan dobar zamah u daljnjem razvoju Bosanske Krupe" istakao je gradonačelnik Armin Halitović.
Nakon svečanog dijela sjednice vijećnici su nastavili sa radom, te okončali konstituirajuću sjednicu, a nakon toga i 1. redovnu sjednicu Gradskog vijeća Bosanska Krupa.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 38 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa