DIJALOG SA GRADONAČELNIKOM HALITOVIĆEM – RAZGOVOR SA MLADIMA O NJIHOVOM POLOŽAJU, POTREBAMA I PROBLEMIMA

U organizaciji Radnog tima za izradu Strategije prema mladima za period 2022.-2027.godine održan je Dijalog sa gradonačelnikom Arminom Halitovićem. Bila je to prilika za sve da se direktno razgovara o položaju, potrebama i problemima mladih, ali i o kvalitetnim rješenjima i prilikama.

Činjenica da je prvi javni razgovor gradonačelnika Halitovića nakon što je Bosanska Krupa zvanično dobila status grada upravo sa mladima, umnogome govori o svijesti i spremnosti lokalne zajednice za uspostavljanje stalne komunikacije sa mladima u svrhu poboljšanja uslova života ovog dijela populacije

„Mi smo uvijek bili okrenuti prema mladima i fokusirani na mlade. Postoji mnogo stvari koje smo uradili za mlade u posljednjih nekoliko godina. Međutim, danas smo po prvi put imali ovakvu aktivnost – da imamo dijalog. Ono što je nama potrebno su inputi od strane mladih kako bismo sve aktivnosti koje vodimo mogli dopuniti i uskladiti sa onim aktivnostima koje su interesantne današnjoj mladim ljudima. Vjerujem da smo danas imali jednu zaista dobru interaktivnu, možemo reći priču i mislim da će mladi u narednom periodu postati i aktivniji, da će nominirati neke svoje zahtjeve, ideje, prijedloge, projekte i da ćemo imati kvalitetniji i upotpunjeniji život mladih ljudi na području grada Bosanska Krupa", istakao je gradonačelnik.
Zadovoljstvo jučerašnjom aktivnosti istakli su i ispred Radnog tima za izradu Strategije prema mladima 2022. – 2027. grada Bosanska Krupa, naglašavajući, također, važnost ovakve aktivnosti.
„Mišljenja smo da je ovaj dijalog bio itekako koristan za mlade, ali i ostale koji su prisustvovali ovom dijalogu. Razna pitanja i problemi mladih su tokom dijaloga postavljena gradonačelniku Halitoviću. Odgovori su bili korektni, transparentni i mjerodavni. Smatramo da će svima nama današnja aktivnost doprinijeti boljem radu i djelovanju u nekim sljedećim i budućim aktivnostima", rekao je Ismet Bešić, jedan od članova Radnog tima.
Izuzetno velik odaziv mladih na Dijalog s gradonačelnikom dokaz je da mladi Bosanske Krupe nisu pasivni i da žele, zajedno s predstavnicima lokalne vlasti, djelovati na planu poboljšanja uslova života ne samo mladih već svih stanovnika našeg grada.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 42 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa