POTPISAN UGOVOR O IMPLEMENTACIJI PROJEKTA “OBILAZAK ZELENIH OTOKA”

Gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović potpisao je danas Ugovor o implementaciji projekta „Green Islands Tour" (Obilazak zelenih otoka), ukupne vrijednost preko 360.000 KM, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta.
U okviru projekta kojeg će zajedno implementirati grad Bosanska Krupa i njihov partner Centar za promociju lokalnog razvoja PLOD iz Bihaća, planirano je unaprjeđenje i promocija Bosanske Krupe kao turističke destinacije. Uspostaviće se model upravljanja destinacijom, kreirati zajednička turistička ponuda, jačati kapaciteti turističkih operatera, pokrenuti dvojezična online marketinška platforma, kao i uspostaviti sistem monitoringa kvaliteta, što će omogućiti brži oporavak i rast turističkog sektora na ovom području. Projektom je planirana i izgradnja turističkog kampa „Green Islands" (Zeleni otoci) kao i pratećeg sanitarnog bloka.
Pored toga, turistički operateri će proći obuku koja podrazumijeva izradu planova kontinuiteta poslovanja i uvođenje inovativnih digitalnih alata, a njih dvanaest koji su izrazili interes za učešće u projektu će dobiti podršku u nabavci opreme (hotelska, restoranska, biciklistička i rafting oprema, oprema za dječije igralište, elektronska oprema i sl.) kojom će unaprijediti svoju turističku ponudu.
Realizacija ovih aktivnosti je planirana do marta 2023.godine, do kada je planirano da projekat i traje.
Projekat „Green Islands Tour" (Obilazak zelenih otoka) će se implementirati u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta Evropske unije, koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19. EU4BusinessRecovery je vrijedan 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (700 hiljada eura). Implementiraju ga GIZ, ILO i UNDP, od januara 2021. do juna 2023. godine. Više informacija na: www.eu4business.ba.

Za više informacija o projektu „Green Islands Tour" (Obilazak zelenih otoka) molimo kontaktirajte:
Ime i prezime, pozicija, institucija/organizacija:
Esma Hergić, stručni saradnik za zaštitu okoliša, Grad Bosanska Krupa
Telefon:+387 (0)37 961 460
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 24 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa