Proširenje javne rasvjete u Poslovnoj zoni Pilana i stambenim zonama u Bosanskoj Krupi

Nastavlja se elektrifikacija u Poslovnoj zoni, ali i u stambenim područjima, javnu rasvjetu dobija još nekoliko ulica u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci. Načelnik Armin Halitović danas je potpisao dva ugovora.

rasvpilana12 4c348

Prvi se odnosi na proširenje javne rasvjete u Poslovnoj zoni čime se i dalje osbosobljavaju uslovi za gradnju, rad i funkcionisanje privrednih subjekata od kojih će neki uskoro početi s radom i zapošljavanjem radne snage. Ovim ugovorom biće kompletirana, odnosno u potpunosti završena elektrifikacije Pilane. Vrijednost radova je 65.613,50 KM što je Općina Bosanska Krupa osigurala iz vlastitog budžeta.

Drugi ugovor se odnosi na proširenje javne rasvjete u stambenim zonama. Uskoro će osvjetljenje dobiti još pet područja. Tri dijela u ulici Branila grada, zatim Svetinja, Ljusina u Bosanskoj Krupi, Voloder u Bosanskoj Otoci, te Kozarice u Mahmić Selu. Sredstva za ove ugovorene radove iznose 28.902,00 KM što je također obezbijeđeno iz općinskog budžeta i od učešća lokalnog stanovništva. Povećanje sigurnosti kretanja pješaka i vozila, te stvaranje ambijentalnog ugođaja na javnim prostorima trgova i ulica, glavni su motivi za realizaciju projekata elektrifikacije u stambenim zonama.

Ugovoreni radovi za oba potpisana ugovora biće završeni za 40 radnih dana, naravno, računajući od momenta kada nadzorni organ izvođače uvede u posao.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 23 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa