Naselje Ćevanuše i Bihaćka ulica dobivaju dugoočekivanu javnu rasvjetu

Završena je procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju javne rasvjete u naselju Ćevanuše u Bosanskoj Otoci i u Bihaćkoj ulici u Bosanskoj Krupi.

reszjavna-rasvjeta 3d3feSlijedi potpisivanje ugovora s općinskim načelnikom Arminom Halitovićem i Fondacijom za održiti razvoj Odraz što će označiti početak realizacije dugoočekivanog projekta za stotine građana ovih krajeva.

Projekt je vrijedan oko 80 hiljada KM što će zajedno s Općinom Bosanska Krupa finansirati Fondacija za održiti razvoj Odraz iz Sarajeva. Biće to dovoljno novca da se u pomenutim područjima, gdje usput rečeno nikada do sada nije bilo javne rasvjete, postavi dovoljan broj stubova i svjetiljki.

Stanovnici ovih područja konačno će imati dugoočekivanu, od izuzetnog značaja javnu rasvjetu. Na prvom mjestu, misli se na veliki broj učenika čije je kretanje od kuće do škole i nazad veoma otežano i nesigurno, naročito u zimskom periodu koji upravo dolazi.

Načelnik Armin Halitović ističe da su upravo povećanje sigurnosti kretanja pješaka i vozila, te stvaranje ambijentalnog ugođaja na javnim prostorima trgova i ulica, glavni motivi za realizaciju ovakvih projekata kojih je do sada bilo mnogo, te izražava zadovoljstvo što su se konačno obezbijedila sredstva za realizaciju ovog projekta. Dodaje i to da su trebala znatno ranije, ali da je ovo jedan od naskupljih projekata javne rasvjete do sada u općini, te da se tražio sufinansijer.

U narednim danima upriličit će se potpisivanje ugovora, zatim uvođenje izvođača od strane nadzora u posao i otpočinjanje radova koji bi se, prema procjenama nadležnih, trebao završiti za mjesec dana.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 10 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa