Čestitka za Kurban-bajram

U petak, 26. oktobra 2012. god., muslimani u Bosni i Hercegovini obilježavaju jedan od svojih najvećih praznika, Kurban-bajram.

armin-kontakt2 ab81fPovod je to da svim vjernicima muslimanske vjeroispovijesti, naročito Krupljankama i Krupljanima, gdje god da se nalaze, uputim najiskrenije čestitke, sa željom da ga proslave u dobrom zdravlju i vedrom raspoloženju, ispunjeni porodičnom toplinom i ljubavlju, u duhu razumijevanja, tolerancije i suživota.

Sa stanovišta islamskog vjernika to je namjera i putovanje u Mekku s ciljem hodočašćenja Ka'bi, najstarijem i najsvetijem Božjem hramu na svijetu. Muslimani širom svijeta za vrijeme Kurban-bajrama dužni su pridonijeti žrtvu Bogu, klanjem životinje (kurbana). Kurban je simbol spremnosti na žrtvovanje, simbol pokornosti i predanosti, a prije svega to je individualni čin pokornosti i veličanja Božijih odredbi. Ali kako se obavlja u porodici i za porodicu, on je i znak porodičnog usmjerenja. Kurban je ljudski put čovjekovog približavanja Stvoritelju, a onaj koji je blizak Bogu, blizak je i čovjeku kojem treba ljudska ljubav i pomoć.

Stoga, želimo da i ovaj Kurban-bajram bude poticaj za širenje dobročinstva, mira, brige za bližnje, nemoćne i siromašne.

Još jednom, svim muslimanima koji su otišli na Hadždž ili pridonijeli žrtvu Bogu, kao i onima koji to nisu bili u mogućnosti

 

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

 

 

OPĆINSKI NAČELNIK

Armin Halitović, dipl.ecc.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 18 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa