Načelnik Armin Halitović s učenicima u Općoj gimnaziji na Bajramskoj kolačijadi

U povodu Kurban-bajrama, jednog od najznačajnijih muslimanskih praznika, Vijeće učenika Opće gimnazije organiziralo je još jednu kolačijadu u nizu. S učenicima je danas bio i načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

1 3946c

Kolačijada u Općoj gimnaziji se već dugi niz godina organizira uspješno, svaki put drugim povodom. Cilj je uvijek isti, da se učenici zabave, iskažu kreativnost kroz pravljenje kolača, ali i da zarade nešto novca. Kolači se prodaju među učenicima i posjetiocima po 1 KM, čime se kasnije finansira realizacija manjih aktivnosti i projekata Vijeća učenika ove škole.

Svoj doprinos dao je i načelnik Armin Halitović, te ovom prilikom pohvalio inicijativu i angažman učenika koji su napravili zaista ukusne kolače.

Prema riječima pedagogice Opće gimnazije Zumrete Behrić, prošli put su učenici zaradili oko 600 maraka što je poslužilo za doček školaraca, prijatelja iz Švedske. Ističe i to da će se održavanje kolačijade nastaviti, jer je to nešto što učenici vole, a i pomaže im pri provođenju vlastitih ideja.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 20 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa