U Bosanskoj Krupi otvoren objekt trgovačkog lanca "Bingo"

Najveći domaći trgovački lanac, "Bingo" d.o.o. Tuzla, danas je u Bosanskoj Krupi otvorio svoju 98. poslovnu jedinicu, odnosno 37. trgovački centar u BiH.

1 003d7

"Bingo" u Bosanskoj Krupi otvorili su načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i vlasnik "Binga" Senad Džambić. "Bingo" u Bosanskoj Krupi izgrađen je na lokaciji Poslovne zone “Pilana” i obuhvata 5.000 metara kvadratnih prodajnog i magacinskog prostora, zapošljava 60 radnika i u svom asortimanu nudi oko 70 posto proizvoda domaćih proizvođača.

Načelnik Armin Halitović izrazio je svoje zadovoljstvo, istakao kako je ovo veliki dan za Bosansku Krupu, prije svega zbog činjenice da je 60 nezaposlenih dobilo posao i naravno priliku da zaradi platu od koje će mnogo doprinijeti svojoj porodici, ali i podići standard života.


“Sretan sam i zadovoljan što je kompanija “Bingo” i u Bosanskoj Krupi prepoznala ambijent na kojem će raditi i zapošljavati, što Krupljani više neće morati ići u druge gradove zbog kupovine. Drago mi je što se rezultati stvaranja uslova za biznis u Poslovnoj zoni već i te kako primjete, ali naravno i zbog toga što je ovo dobar način za promociju Bosanske Krupe. Ovim intenzitetom ćemo i dalje nastaviti, graditi proizvodne objekte, a naravno sve s ciljem da s evidencije Biroa za zapošljavanje, da tako kažem, skinemo još građana” – naglašava načelnik Halitović.

Prema riječima Tatjane Paunoski, službenice za odnose sa javnošću u "Bingu", ovo preduzeće ima namjeru širiti se i dalje po BiH, na redu su objekti u Međugorju, Banjoj Luci i Bihaću.

“Bingo” u BiH trenutno zapošljava 3.000 ljudi. Svojim akcijama sniženja cijena i redovnim asortimanom uvijek opravdava slogan “kralj dobrih cijena'", kazala je između ostalog Paunoski danas u Bosanskoj Krupi.

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 12 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa