Saopćenje za javnost

Građanke i građani, politički mrtvac kojeg su otpisali i u vlastitoj stranci, pa je morao lobirati i unositi razdor u vlastite redove da bi bio na listi za općinsko vijeće Hamdija Grošić, ovih dana se probudio iz četverogodšnjeg sna i iznenada zaželio da se putem portala, kojeg sponzorira (barem tako piše) kandidat za načelnika  A SDA Hajrudin Halilović,  uputi pismo u kojem tobože želi da vi građani i građanke Bosanske Krupe, kako je on dobro radio i kako je čak sve što je urađeno i poslije njega, njegova zasluga.

armin-kontakt2 ab81fMada nisam odgojen da odgovaram starijim i kad nisu u pravu, ovaj put ću prekršiti tu normu ponašanja  i dotičnom gopodinu reći da je nekad bolje pametno ćutati nego pisati gluposti i neistine. U četiri godine  u kojima je zbog uvođenja PDV-a budžet vrtoglavo rastao sveke godine, urađeno je manje nego u svim predhodnim mandatima, a sa mandatom poslije njega kada je budžet bio manji i za 2.500 000 konvertibilnih maraka nikako se ne može porediti. Ono što je istina da je započeo izgradnju zgrade Općine, ali je isto tako istina da se Općina morala zadužiti kod komercijalne banke da bi zgrada bila završena i da bi se ispravile sve anomalije u samom objektu urađene od strane projektanta na zahtjev tadašnjeg načelnika.

Dom kulture u Bosanskoj Krupi je toliko dobro rekonstruisan da se uskoro priprema njegova ponovna rekonstrukcija, a rekonstruisan je zahvaljujući italijanskim humanitarcima, a nikako Hamdiji Grošiću. Izgradnja Doma kulture u Bosanskoj Otoci se započinjala 4 puta, svaki put prije izbora, a zadnji put pred same izbore 2008. godine kada je po ko zna koji put položen kamen temeljac. Međutim u protekle četiri godine je u potpunosti završen, a osim Doma kulture uređen je i centar Bosanske Otoke koja sada izgleda kao normalno urbano mjesto, a ne kao avetinjsko mjesto bez gradske rasvjete kavo je bilo do 2008. godine.Tačno je da je započeta izgradnja škole i Pištalinama,Tromeđi i Baštri, ali samo započeta i to bez ijednog valjanog dokumenta kao što su urbanistička saglasnost, vlasništvo nad zemjištem i građevinska dozvola, pa je sadašnjoj administraciji trebalo više godina da raspetllja gordijev čvor koji je svezao ovaj propali političar. Čista je laž i izmišljotina da su pokrenuti radovi na Gimnaziji.

U Gimnaziju su djeca išla sve do 2010. godine, a vizionar Grošić je najelitniju bosanskokrusku školu namjeravao smjestiti u najzabačenji dio grada iza Druge osnovne škole. Da bi ostvario svoj naum čak je angažovao i Pravoslavnu crkvu da traži povrat zemljišta na koje nema pravo i hvala Bogu u tome nije uspio.

Vodovod u Arapuši otvaran je čak dva puta kojeg su izgradili italijanski donatori zahvaljujući Mirzetu Kurtoviću, a ne Hamdiji Grošiću koji je organizovao puštanje vode bez donatora, a onda na njihov zahtjev morao ponoviti svu ceremoniju. Ne znam kakav je uspjeh izmirti obaveze prema PIO-u i ZZO-a za zaposlenike Općine i isplatiti dva zaostala lična dohotka za sve uposlenike općinskog organa. Zar to nije zakonska obaveza.

Zgrada Kozara je izgrađena, ali kako je kvalitna bila priprema  izgradnje, tako vlasnici ni dan danas nemaju upisano vlasništvo nad svojim stanovima i u toku su sudski postupci. Osim toga većina tih zgrada izgrađena je privatnim sredstvima kroz kreditno zaduženje boračkih populacija preko Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona, zahvaljujući upornom insistiranju Ismete Jašaragić i rahmetli Fadile Murtić. Hamdija Grošić kaže da je  99% ulica u Bosanskoj Krupi dobilo  uličnu rasvjetu, što je notorna laž,  jer se još uvijek nije došlo do nivoa od  99% osvjetljenih  ulica. U  periodu 2008.-2012. godine  uloženo 265.498,80 KM za izgradnju javne rasvjete na području općine i još 75.000 ovih dana za Ćevanuše i Bihaćku ulicu. One ulice  koje su i dobile rasvjetu za vrijeme mandata Hamdije Grošiča, češće su bile mračne nego osvjetljene zbog neplaćanja računa za struju.

U  periodu 2004. do 2008. godine  nijedan ugovor koji je zaključio Hamdija Grošić  nije imao pravno mišljenje općinskog pravobranioca što je zakonska odredba koja povlači krivičnu odgovornost. U pravilu nikad nije pokrenuta naplata zaostalih potraživanja, a za vrijeme „vladavine“ Hamdije Grošića u bescijenje je prodata  zelena pijaca stranačkom kolegi i tajkunu koji je ispod svake cijene zahvaljujući kadrovima SDA dobio i Robnu kuću i Hotel Stari grad za koje se i danas mogu čuti priče da su vlasništvo Sulejmana Tihića. Općina je po okončanju mandata Hamdije Grošića JKP „10. Juli“ dugovala  400.000 maraka čiji su radnici bili bez 7 neisplaćenih plata, a uposlenici Radija Bosanska Krupa su imali primanja ispod svakog ljudskog dostojanstva. Već je bila spremljena “ lista za odstrel„ više od 25 općinskih radnika i to onih koji nisu bili članovi SDA, a na njihova mjesta su već bili planirani novi stranački jurišnici. Najviše zahvaljujući rahmetli Ibrahimu Jašaragiću, a ne meni, Hamdija Grošić nije uspio u svom naumu, ali očigledno da Ibrahimovi nasljednici zaboravljaju njegovu borbu za radnička prava i povlađuju njegovim dušmanima. Svi ti radnici ostali su na poslu i jedni su od najvrjednijih u sadašnjem sastavu Jedinstvenog općinskog organa uprave. Pored desetak općinskih pravnika, bez provođenja zakonske procedure, zaključen je ugovor sa advokatom da zastupa interese Općine i  isplaćeno  mu pola sredstava, a da advokat nije ništa uradio. Sudskom presudom Općina je tada oštećena za 100.000 maraka zbog bespotrebnog spora oko deponije. Dogovorno je postignut veliki broj sudskih nagodbi zbog kojih je općina plaćala troškove koje nije morala. Ne stoje ni laži da je Općina izgubila sporove sa otpuštenim neradnicima. Od kako sam ja načelnik Općina nije izgubila sporove za rješenja o prestanku radnih odnosa. Do sada je dva  dobila, a za dva se još vode postupci.

Hamdija Grošić se drzno da priča o lokalitetu bivše ŠIP „Une“, koju je u svojoj vladavini pustio da zarasta i propada, a radnici da gladuju. Obespravljeni radnici su se u više navrata obraćali Hamdiji moleći za pomoć, a on ih nije htio primiti niti porazgovarati s njima, već im je rekao da idu pasti travu na tom lokalitetu.

Želim na kraju poručiti ovom probuđenom političkom mrtvacu da mu je bolje da se nije javljao, jer prljavi veš koji je ostavio za sobom u Jedinstvenom općinskom organu uprave počeće izlaziti na svjetlo dana, a to sigurno neće biti ugodno ni za njega ni njegove „trabante“ koji hodaju okolo i prenose laži i uvrede. Uostalom, ako je siguran u sve što je napisao zašto nije pokrenuo sudske sporove protiv prozvanih i tako dokazao svoju iskrenost ili zašto iza njegovih riječi nije stala njegova stranka i potpisom predsjednika i pečatom stranke verifikovala njegove stavove. Onaj ko gubi izbore tri puta unutar svoje stranke, izbore za načelnika i nadam se izbore za vjećnika, ima pravo da se ljuti, ali da laže nema pravo.

                                                          

Kandidat za načelnika općine OO SDP-a Bosanska Krupa

 Armin Halitović

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 24 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa