Saopćenje za javnost

Poštovani građanke i građani bosanskokrupske općine

1 e91c3 bf880Aktuelni načelnik i naš kandidat za načelnika Armin Halitović je u proteklom mandatu  ispunio obećanje da će  pomoći penzionerima, kao pripadnicima najugroženije kategorije stanovništva u općini i to je i uradio u obimu koji mu je dozvoljavao općinski budžet.

Tokom mandatnog perioda dodjeljena su sredstva za jednokratne pomoći, te za nabavku ogrijeva, prehrane i zadovoljavanje drugih nužnih potreba. Penzionerima se finansijski pomoglo u realizaciji kapitalnog projekta izgradnje centralnog grijanja u prostorijama Udruženja penzionera, a pružena je podrška u svakodnevnom radu i aktivnostima ovog Udruženja, te organizovana druženja penzionera u izletištu Šujnovac.

U narednom mandatnom periodu SDP Bosanska Krupa kroz Plan “4plus4“ našeg kandidata Armina Halitovića planira i dalje na lokalnom nivou u saradnji sa Udruženjem penzionera, voditi  aktivnost na brizi o penzionerima kroz zagovaranje njihovih prava i omogućit im  adekvatnu i besplatnu stomatološku uslugu u okviru Doma zdravlja koja će uključivati i protetiku sa sredstvima koja će biti planirana u budžetu općine.

S obzirom da se iz plata zaposlenih radnika izdvaja glavnina sredstava za penzije po principu generacijske solidarnosti,  povećanjem broja zaposlenih doprinjet ćemo većim izdvajanjima za penzioni fond. I dalje ćemo nastaviti sa  jednokratnim  pomoćima  u određenim finansijskim iznosima, te povremeno organizirati kupnju živežnih namirnica za najugroženiju kategoriju penzionera. Podržavat ćemo kulturne, zabavne i sportske aktivnosti penzionera i iznaći mogućnosti za zakonit rad Kluba penzionera u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci. Posebno ćemo poticati druženje penzionera unutar općine i između općina, a na prijedlog penzinera odredit ćemo Dan penzionera općine Bosanska Krupa  i uvesti tradiciju okupljanja svih penzionera na taj dan.

 

 

Služba za informisanje OO SDP-a Bosanska Krupa

Pretplati se na objave

Broj posjetilaca

Ko je na portalu: 31 gostiju i nema prijavljenih članova

Fotografije

Kontakt informacije

+387 61 798 486

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

77240, Bosanska Krupa